© Rootsville.eu

Red's Blues (US)
tiltle: Old Diamonds & Uncut Gems
music: Blues
release date: 2024
info artist: Red's Blues


© Rootsville 2024


Sacramento's Red's Blues is een vierkoppige band onder leiding van zangeres Beth Reid-Grigsby, ook bekend als Sacramento Red, op zang met haar man, RW Grigsby op bas en zang. Beth's oudere broer introduceerde haar in de muziek van Lead Belly, Muddy Waters, Mississippi John Hurt en anderen en ze leerde liedjes zingen als "Summertime", "God Bless the Child" en "St. Louis Blues" samen met haar moeder. RW genomineerd voor de Blues Music Award voor beste basgitarist in 2017. Het album uit 2014, Remembering Little Walter, waarop hij bas speelde, werd ook genomineerd voor een Grammy Award en won een Blues Music Award voor beste album.

Hij begon op 14-jarige leeftijd met spelen en begon een professionele carrière toen hij nog een tiener was. In de loop der jaren speelde en nam hij op met Mark Hummel & The Blues Survivors, Gary Primich en Mike Morgan and The Crawl. Hij combineert het spelen met Red's Blues met optredens met andere bands. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in de bluesscene van Santa Barbara in 1977 en woonden in meerdere zuidelijke staten voordat ze in 2006 terugverhuisden naar Sacramento.

Beth en RW richtten Red's Blues op in 2012. Drummer en zanger Tim Wilbur sloot zich in 2015 aan bij de band en Doug Crumpacker op gitaar, mondharmonica en zang sloot zich in 2019 aan bij de band. Samen werd de band opgenomen in de Sacramento Blues Hall of Fame en Doug & Tim zijn allebei individueel opgenomen. Tim is al tientallen jaren professioneel muzikant en heeft Chuck Berry, Bo Diddley en Guitar Shorty begeleid. Doug heeft ook tientallen jaren ervaring met spelen in meerdere bands.

Old Diamonds & Uncut Gems is het vierde album van Red's Blues. Het album bevat "old diamonds", wat kan worden geïnterpreteerd als vijf oudere nummers die de band eerder heeft opgenomen plus vijf covers. En de "uncut gems" zijn vijf nieuwe originele nummers - "Lizzy's Blues", "Black-Eyed Sally's", "Singing a Brand-New Song", "Looking for a Hustle" en "Putting My Foot Down". Het album werd live opgenomen in de Starlet Room in Sacramento op 4 oktober 2023. Beth en RW produceerden en Kid Andersen masterde het album. Sid Morris was te gast op piano, orgel en voegde zang toe aan één nummer. John Cocuzzi speelde piano op tracks 13 en 14. Robert Sidwell was ook te gast op gitaar op alle nummers.


tracks:

1. Broke Down In The Fast Lane (4:01)
2. Singing A Brand New Song (3:24)
3. Looking For A Hustle (3:43)
4. Poor Girl (4:31)
5. Road Scholar (4:02)
6. Putting My Foot Down (4:08)
7. Black-Eyed Sally's (4:41)
8. Forty Years Of Trouble (3:55)
9. Mighty Long Time (4:39)
10. Stonebroke (4:19)
11. Ain't Worried No More (5:46)
12. Lizzie's Blues (5:45)
13. Sally Lou (5:12)
14. Sherry Ann (4:23)
15. San Francisco Blues (5:31)